Thu. Jun 17, 2021
ћирилица /latinica

Kod 10 osoba u RS potvrđeno prisustvo virusa korona

Izvor: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 200 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 10 osoba.

Radi se o sedam muških i tri ženske osobe, od kojih su dvije osobe mlađe, tri srednje i pet osoba starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, tri iz Kotor Varoša i po jedna iz Bijeljine, Zvornika i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Gradiške i po jedna osoba iz Trebinja, Pala, Teslića, Banja Luke i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.055 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.692 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.947 osoba, a testirano je ukupno 274.979  osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 267 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 99, a u ostalim bolnicama 164. Na respiratoru je 31 osoba (15 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.841 osoba, a nadzor je završen kod 189.963 osobe.

Filter 2019