Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

„Karavan kulture govora“ u Istočnom Sarajevu

Izvor: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

U Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo 19. i 20. maja održaće se „Karavan kulture govora“ koji organizuje Udruženje „Izražajnost“ pod pokroviteljstvom Ministrastva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Istočno Sarajevo.

Zašto je važno njegovati kulturu govora, šta sve spada u kulturu govora i kako ispraviti loše govorne navike saznaćemo na stručnoj tribini 19. maja u 20:00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo na kojoj će govoriti prof. dr Dragomir Kozomara sa Filološkog fakulteta Banjaluka, master komunikolog Slobodan Roksandić, glumici Marko Milovanović i Milan Bosiljčić i Marko Vlajić saradnik.

U okviru Karavana kulture govora predviđene su dvije radionice namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a na kojima će učenici učiti kako da govore na artikulisan, razložan i dinamičan način, kako da eliminišu loše govorne navike i kako da ono što izgovaraju bude zanimljivo i slikovito. Radionice će se održati 19. maja od 16:00 do 19:00 časova i 20. maja od 11:00 do 14:00 časova.

Karavan kulture govora završiće se 20. maja u 17:00 časova promocijom knjige „Progovori da vidim ko si“ autora Slobodan Roksandića. Promocija knjige će se održati u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Izdavač knjige je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Karavan kulture govora u Istočnom Sarajevu je omaž profesoru Miloradu Telebaku.

Zbog preporučenih emidemioloških mjera potrebno je rezervisati mjesto za posjetu stručnoj tribini i promociji knjige.

Filter 2019