Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Golić i Ćosić o sanaciji zgrade Dejton i proglašenju parka prirode Trebević

Izvor: Srna

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić istakla je danas u Banjaluci u razgovoru sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem da je ovaj grad uvijek imao podršku institucija Republike Srpske i da će tako i biti.

“Potrebno je uraditi energetski pregled objekta Dejton i tačno utvrditi koji su nedostaci i šta bi trebalo uraditi kako bi bio poboljšan i izgled i radni ambijent. Tek nakon izvršenog energetskog pregleda znaćemo koliko bi sredstava trebalo da se izdvoji za energetsko utopljavanje ove zgrade u Istočnom Sarajevu”, rekla je Golićeva.

Kada je riječ o proglašenju parka prirode Trebević, Golićeva je navela da je potrebno izvršiti uvid u prostorno-plansku dokumentaciju, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

“U saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, potrebno je utvrditi specifičnost lokacije, nakon čega se može razmišljati o mogućnostima za proglašenje parka prirode Trebević”, dodala je Golićeva.

Ćosić je zahvalio na dosadašnjoj podršci Ministarstva posredstvom realizacije projekta “Energetska efikasnost” i podsjetio da je već obnovljena zgrada Srednje škole “28. juni” za šta je izdvojeno 382.000 KM i da su pri kraju radovi na objektu Doma zdravlja u Palama, koji bi na kraju trebalo da iznose oko 640.000 KM.

“Zgrada Dejton bi realizacijom projkta “Energetska efikasnost dodatno uljepšala grad Istočno Sarajevo, a pri tome je i sjedište brojnim institucijama i udruženjima koja su od ogromnog značaja za grad. Od velikog je značaja da naiđemo na podršku u realizaciji ovog projekta”, rekao je Ćosić

Filter 2019