Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

MTB Evolution tim – zaljubljenici u biciklizam

Izvor: FILTER

MTB Evolution tim čini grupa biciklističkih entuzijasta iz Istočne Ilidže koji su se upustili u jedan hrabar poduhvat – na području Gornjih Mladica-Ilinjače su rutirali offroad bickilističke staze.

Kažu da ih, prije svega, pokreću adrenalinski spustevi i sve što rade rade jer vole, a ne zato što moraju.

Sebe ne smatraju klasičnim biciklističkim klubom, koji su često zavisni od sponzora. Njiihova misija je, poručuju, pure cycling.

MTB Evolution tim je je napravio dvije downhill staze, ukupno dužine oko 1500 metara na području Ilinjače koje su nazvane Evolution Trail 1 i 2. Staze su prilagođene početnicima koji bi htjeli da probaju nešto novo. Staze su ucrtane u OSM, te lako pretražive i vidljive na sajtu  MTB EVOLUTION BIKE PARK .

Takođe, doradili su i stazu na području Kadinog Brda, gdje je Biciklistički klub FORIS iz Istočnog Sarajeva započeo MTB City Road Park, te već postojeću stazu dodatno rutirali i ucrtali alternativne staze.

Kako postati član?

MTB Evolution tim je prije svega namjenjen iskrenim ljubiteljima i biciklističkim entuzijastima. Nemaju članarine niti članske karte – jednostavno ih kontaktirate i vozite s njima.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com