Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić: Gradovi i opštine da se uključe u njegovanje tradicije Vojske RS

Izvor: Filter

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas je razgovarao sa zamjenikom ministra odbrane BiH Mirkom Okolićem, komandantom Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH Miloradom Krajšumovićem i komandantom Operativne komande Oružanih snaga BiH Radovanom Ilićem.

Na sastanku je razgovarano o podršci inicijativi za organizovanje Muzeja Vojske Republike Srpske u okviru sjedišta ovog puka u kasarni „Kozara“ u Banjaluci, saopšteno je iz Gradke uprave.

Gradonačelnik Ćosić je najavio da će se Savez opština i gradova Republike Srpske, u čijem radu učestvuje, potruditi da kroz opštine i gradove finansijski podrži organizovanje tog muzeja u okviru banjalučke kasarne.

On je istakao da se, uz institucije Republike Srpske, i lokalne zajednice moraju uključiti u njegovanje tradicije Vojske Republike Srpske.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima angažovanja deminerskog tima Oružanih snaga BiH na području grada Istočno Sarajevo. Taj tim će se u ovoj godini uključiti u aktivnosti deminiranja u opštini Istočna Ilidža, na području Vojkovića.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić je tokom razgovora gradonačelnika Ćosića upoznao i o aktuelnom stanju i funkcionisanju Ministarstva odbrane BiH.

Filter 2019