Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /latinica

U toku akcija darivanja krvi – prijavljeno 90 dobrovoljnih davalaca

Autor: FILTER/M.K.

U zgradi Opštine Istočno Novo Sarajevo u toku je akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju organizuje Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije.

“Imamo oko pet hiljada članova, a za današnju akciju prijavljeno je njih 90. Trudimo se da u ovo vrijeme korone kada je krv još potrebnija da obezbijedimo dovoljne količine za rad Bolnice „Srbija“ ali i šire. Naša krv često ide u Banjaluku, Doboj, Foču, Trebinje”, rekao je Stojan Šljuka, predsjednik Skupštine Udruženja.

Iz Bolnice „Srbija“ zahvaljuju dobrovoljnim davaocima koji su danas došli da pred praznike daruju krv i na taj način obezbijede miran vikend za sve sugrađane i njihove porodice.

„Zalihe krvi treba stalno obnavljati. Apelujem na sve mlade ljude da se priključe porodici dobrovoljnih davalaca krvi“, rekla je dr Jelena Stojanović – Lukić, šef Službe transfuzije u Bolnici “Srbija”

Peta ovogodišnja akcija u organizaciji Udruženja održana je u prostorijama Opštine Istočno Novo Sarajevo. Iz opštinske uprave poručuju da je Udruženje odličan primjer ljudi koji predano rade na ispunjavanju svoje misije.

„Uvijek će imati podršku Opštine a najmanje što smo mi danas mogli da uradimo je da im obezbijedimo prostor i uslove za akciju. Koliko vidim odziv je odličan što znači da Udruženje radi odličan posao“, rekao je Aleksandar Kostović, zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo.


Filter 2019