Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /latinica

U Palama do danas evidentirano 160 budućih prvačića

Izvor: Srna

Na području paljanske opštine u tri osnovne škole “Pale“, „Srbija“ i „Mokro“ do sada je evidentirano 160 budućih prvačića koji će biti upisani prema rasporedu prilagođenom epidemiološkoj situaciji.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je Srni da je u ovoj obrazovnoj ustanovi prijavljeno 80 djece za prvi razred za školsku 2021/2022. godinu, te da će upis učenika i procjenu psihofizčke zrelosti obavljati stručna služba škole.

„Za sada su to tri odjeljenja u kojima će prvačići biti raspoređeni. Još roditelji putem telefona prijavljuju djecu i dobijaju termine po preporuci resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda. Bitno nam je da se ispoštuju sve epidemiološke mjere kako bi se napravio razmak između učenika, dezinfikovala prostorija kada krene upis“, izjavio je Rajić, koji smatra da ima još djece koja će se prijaviti.

On je podsjetio da se u prvi razred osnovne škole za narednu školsku godinu upisuju djeca koja do kraja avgusta ove navršavaju šest godina.

Direktor Osnovne škole „Srbija“ Sanja Marković kaže za Srnu da je prijavljenih 65 prvačića i da evidencija učenika za upis još traje.

Markovićeva kaže da se poštuju sve preporučene mjere s ciljem suzbijanja virusa korona, te da su prezadovoljni odzivom budućih prvačića.

Direktor Osnovne škole „Mokro“ Radmila Veselinović rekla je Srni da je prijavljeno 15 prvačića, od kojih jedan u područnom odjeljenju na Hreši, te da čekaju da djeca izvade ljekarska uvjerenja i instrukciju resornog ministarstva o zakazivanju termina.

Veselinovićeva ističe da je svake godine sve manje učenika, pa ne mogu biti zadovoljni sa prijavom prvačića.

Filter 2019