Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

U Istočnom Sarajevu i danas vakcinacija starijih od 65 godina

Izvor: Srna

Za danas je predviđena imunizacija 90 građana starijih od 65 godina iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević rekao je da će vakcinacija biti vršena u prostorijama Matične biblioteke, prostoru koji je adekvatan jer se u njemu mogu sprovoditi sve propisane epidemiološke mjere, ali i one koje su neophodne nakon vakcinacije.

On je rekao da je vakcinu “astra zeneka” juče primilo 90 građana starijih od 65 godina iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Vasiljević je napomenuo da je prije tri dana “Fajzerom” vakcinisano 96 korisnika Doma za starija lica Istočno Sarajevo, čime je zaokružen plan vakcinacije za ovu sedmicu.

On kaže da se imunizacija starih lica nastavlja naredne sedmice, najvjerovatnije kineskom vakcinom “sinofarm”, a plan će biti napravljen tokom vikenda, što će zavisiti od toga koliko doza dobiju od Regionalne kancelarije Instituta za javno zdravstvo, od koje je zatražen veći broj.

Vasiljević je naveo da se vakcine raspoređuju prema broju stanovnika u pojedinim regijama u Republici Srpskoj, ali da ne zna, s obzirom na to da nije stigao veći kontingent vakcina protiv virusa korona, da li će im biti isporučen onaj broj doza koji je tražen.

Prema njegovim riječima, do sada je vakcinisan 41 zaposleni u Domu za starija lica, 100 korisnika ovog doma, 55 zdravstvenih radnika Doma zdravlja, te 140 građana starijih od 65 godina.

Vakcinacija počinje u 10:00 časova u prostorijama Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Filter 2019