Fri. May 14, 2021
ћирилица /latinica

Trnovo: Potpisani ugovori o dodjeli sportskih stipendija

Izvor: Opština Trnovo

Četvoro sportista sa područja opštine Trnovo su danas potpisali ugovore o stipendiranju, u visini od 150 KM i biće finansirani iz budžeta opštine. Ovim potpisivanjem opština pokazuje da ulaže maksimalne napore kako bi pomogla rad ovih sportista.

Anđela Veselinović džudistkinja kluba „Famos“ iz Istočne Ilidže, u kategoriji do 52 kg u prošloj godini postigla je značajne rezultate na Prvenstvu RS za seniore treće mjesto, Prvenstvo RS za juniore treće mjesto, Prvenstvo RS za kadete prvo mjesto, Prvenstvo BiH za seniore osvojena dva treća mjesta, Prvenstvo BiH za juniore drugo mjesto i Prvenstvo BiH za kadete prvo mjesto, izabrana je više puta za perspektivnog sportistu grada Istočno Sarajevo.

Viktor Milić kik bokser kluba „Kule“ iz Trnova, u dosadašnjoj karijeri osvojio je veliki broj medalja sa domaćih i međunarodnih takmičenja, višestruki je prvak RS i BiH, prvak Srbije, pobjednik brojnih međunardnih takmičenja, više puta izabran za perspektivnog sportistu opštine. U 2020. godini postigao je sljedeće rezultate: Prvak RS, prvak Srbije, zlatna medalja sa Gran Pri BiH i srebrena medalja sa međunarodnog takmičenja u Jagodini, a nedavno je osvojio i zlatnu medalju na međunarodnom turniru „Trofej Beograda“ u kategoriji stariji juniori do 57 kg.

Džudista “Randorija” Vuk Divljan je tokom 2020.godine postigao zavidne rezultate Prvo mjesto na Prvenstvu RS za mlađe seniore i drugo mjesto na Prvenstvu BiH za mlađe seniore, Prvenstvo RS za seniore drugo mjesto, Prvenstvo BiH za seniore prvo mjesto, Prvenstvo RS za juniore prvo mjesto, Prvenstvo BiH za juniore prvo mjesto. Uspješno nastavlja sa pobjedama i titulama. Postao je prvak RS za mlađe seniore , a na održanom prvenstvu Bosne i Hercegovine u martu ove godine osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 73 kg i time postao prvak Bosne i Hercegovine za mlađe seniore (U23) i pokazao da je najbolji u BiH u svom uzrastu.

Futsaler kluba FK „Željeznica“ iz Trnova Đuro Dragović, kao uspješan golman dao je najveći doprinos ulasku kluba u Prvu futsal ligu Republike Srpske.

Načenik opštine Dragomir Gagović je poželio sportistima da nastave nizati uspjehe kako na radost klubova, tako i opštine.

Filter 2019