Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Sutra sastanak o imovinskim pravima raseljenih lica iz FBiH

Izvor: Srna

U Gradskoj upravi Istočno Sarajevo sutra će biti održan sastanak o zaštiti imovinskih prava izbjeglih i raseljenih lica iz Federacije BiH i rezultatima rada kancelarija za stručnu pravnu pomoć izbjeglim i raseljenim licima iz FBiH, koji organizuje Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/.

Sastanku će prisustvovati član Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nataša Trifković, predsjednik Saveza opština i gradova
Republike Srpske Ljubiša Ćosić, direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović, te pomoćnik direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Aleksandar Deurić.

Na sastanku će učestvovati i zamjenik koordinatora za rad kancelarija za stručnu pravnu pomoć izbjeglim i raseljenim licima iz FBiH Đorđe Radanović, profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mariana Lukić Tanović, sekretar Ambasade Srbije u BiH Marko Rakić i predstavnici udruženja izbjeglih i raseljenih lica iz FBiH.

Vlada Republike Srpske zadužila je RUGIPP da obezbijedi pružanje stručne pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima iz FBiH, a riječ je o oko 400.000 lica srpske nacionalnosti koja i dalje polažu prava na nepokretnosti u FBiH, navodi se u saopštenju iz RUGIPP-a.

Kancelarije za besplatnu, stručnu pravnu pomoć građanima nalaze se u područnim jedinicama Banjaluka, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Zvornik, a građani se mogu javiti i u bilo koju područnu jedinicu RUGIPP-a, ostaviti podatke i kontaktiraće ih pravnici koji se bave zaštitom imovinskih prava lica iz FBiH.

Na teritoriji Federacije BiH 1991. godine živjela je 541.000 Srba.

Sastanak će početi u 9.30 časova u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo, najavljeno je iz RUGIPP-a. Snimanje kadrova predviđeno je u 10.15 časova, a konferencija za novinare u 10.30 časova.

Filter 2019