Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Poljoprivrednicima uručen sjemenski materijal

Izvor: Srna

Predstavnici Agrarnog fonda Istočnog Sarajeva uručili su danas pakete sjemenskog materijala za 60 individualnih poljoprivrednih proizvođača sa područja opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

“Paket sadrži 30 kilograma sjemenskog krompira, tri kilograma luka, kao i sva ona sitna sjemena koja su potrebna za jedno domaćinstvo”, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković.

Novakovićeva je rekla da je zadovoljna odzivom, navodeći da je na javni poziv stiglo 100 prijava i da su sve prihvaćene.

Ona je najavila da će se u narednom periodu Agrarni fond fokusirati na registrovane poljoprivredne proizvođače sa područja svih šest gradskih opština, s obzirom na to da je današnja akcija namijenjena kao pomoć domaćinstvima.

Korisnik ovog programa Zoran Škrba zahvalio je Agrarnom fondu za pomoć, koja će, kako je naveo, njegovom domaćinstvu mnogo značiti.

Predstavnici Agrarnog fonda sjemenske pakete će tokom sljedeće sedmice podijeliti i u opštinama Pale, Sokolac i Istočni Stari Grad.

Programom podrške obuhvaćena su poljoprivredna domaćinstva iz svih šest gradskih opština koja namjeravaju da se bave uzgojem povrća.

Pomoć u sjemenskom i rasadnom materijalu dobili su učesnici javnog poziva koji je Agrarni fond Istočnog Sarajeva raspisao početkom aprila.

Filter 2019