Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Podrška opštinskim boračkim organizacijama i boračkoj populaciji

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske generalom Milomirom Savčićem i njegovim saradnicima iz Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje se odnose na podršku opštinskim boračkim organizacijama, kao i o podršci boračkoj populaciji kroz saradnju sa Vladom Republike Srpske.

Gradonačelnik Ćosić je podsjetio da je Gradska uprava Istočnog Sarajeva od momenta osnivanja grada podržavala funkcionisanje i rad boračkih organizacija i najavio da će to biti nastavljeno.

On je naglasio da će Grad Istočno Sarajevo biti institucija koja će predstavljati borce sa područja grada i regije pred Vladom Republike Srpske u dogovoru sa Boračkom organizacijom Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o obilježavanju mjesta stradanja Srba, te je istaknuto da do 2024. godine, u saradnji sa Vladom Republike Srpske, treba završiti izgradnju spomenika žrtvama NATO bombardovanja i spomenika svim civilima izginulim u prethodnim ratovima na području Sarajevsko-romanijske regije, koji će biti impozantan.

General Savčić je zahvalio gradonačelniku Ćosiću na dosadašnjoj saradnji i podršci boračkoj populaciji.

Takođe, on je podržao napore Ćosića kada je riječ o zahtjevima za uklanjanje spornih tabli u Sarajevu i vraćanje naziva sarajevskih ulica.

Filter 2019