Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Studenti odali počast doktoru Laziću

Autor: FILTER/D.L.

Sinoć je u Palama odata počast doktoru Miodragu Laziću. Studenti su se okupili i iskazali mu zahvalnost za sve što je učinio za srpski narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Počast su odali studenti SC Pale, kao i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske.

Predsjednik studentskog parlamenta, Momčilo Arbinja odao je počast u ime svih studenata, preminulom doktoru Laziću, kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za srpski narod tokom ratnih, devedesetih godina.

„Bio je to čovjek koji je spasio više od hiljadu života na ratištu, radeći bez prestanka oživljavao je srca ratnika. Nosio čestito uniformu srpske vojske i stajao na prvim linijama fronta. Tako velikom čovjeku zahvaljujemo na svemu i zbog toga ovim malim činom, odajemo počast“, rekao je Arbinja.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske, Stefan Slijepčević, rekao je da gdje god živi srpski narod živjeće i sjećanje na doktora Miodraga Lazića.

„Mi ovim činom želimo da odamo priznanje doktoru Miodragu Laziću za sve što je uradio u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za srpski narod. Spašavao je, u najgorim trenucima za srpski rod, živote mnogih. Zauvijek će biti u našim srcima“, dodao je Slijepčević.

Predstavnik Omladinskog studentskog parlamenta SC Pale, Luka Kovačević, naglasio je da je obilježavanje godišnjice od smrti dr Lazića najmanje što se može učiniti za dobročinstvo koje je učinio tokom rata, te da su tu ideju podržali svi studenti Studentskog centra Pale.

„Miodrag Lazić je ime koje nikada ne smijemo zaboraviti. Zauvijek će ostati u našim srcima i trudićemo se da nikad ne izblijede imena ljudi koji su dali svoj život da bi mi sada mirno živjeli“, istakao je Kovačević.

Doktor Miodrag Lazić, ratni hirurg, učestvovao je kao dobrovoljac u odbrani Republike Srpske tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata. Kao hirurg, učestvovao je i u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se dobrovoljno javio u ratnu bolnicu „Koran“ u Palama.

Preminuo je 14. aprila 2020. godine nakon petnaestodnevne borbe sa virusom korona.

Filter 2019