Fri. Jul 30, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Potpisani ugovori o stipendiranju 106 studenata

Autor: FILTER/D.L.

Opšina Pale dodijelila je stipendije studentima prvog ciklusa studija za 2021/2022. godinu. Ukupno je dodijeljeno 106 stipendija, od čega je 18 uspješenim studentima.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale, rekao je da će isplata stipendija biti raspoređena u 10 mjeseci, počevši od oktobra, pa do avgusta naredne godine. Studenti će dobiti ukupno 1 000 KM.

„Mi smo napravili kategorije od studenata koji se školuju vani, do uspješnih studenata i svih ostalih. Uvijek raspišemo i za osobe sa invaliditetom i srazmjerno od toga koliko se prijavi, toliko ispoštujemo te rang liste. Stipendija, osim finansijske pomoći ima i moralnu satisfakciju gdje se vidi da društvo stoji iza njih. Koristim priliku da im čestitam na ovom današnjem potpisivanju ugovora i želim im svu sreći i uspjeh u daljem školovanju i radu“, istakao je Jugović.

Načelnik odjeljenja za privredne i društvene djelatnosti Žarko Čović zahvalio se studentima koji su danas došli na potpiivanje ugovora i izrazio zadovoljstvo što je opština Pale obezbijedila značajan iznos za stipendije.

„Ove godine opština Pale povećala je broj potisanih ugovora za stipendije. Sudenti su podijeljeni u nekoliko kategorija, uspješni studenti , studenti koji studiraju u Srbiji, studenti s invalidtetom i ostali studenti sa naših univerziteta iz Republike Srpske i BiH“, naglasio je Čović.

Milica Golijanin, student prve godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, istakla je da dodjele stipendja studentima predstavlja jednu vrstu podstreka za dalje školovanje, kao i ostvarivanje što boljih rezultata.

„Vjerujem da će stipendija opštine Pale značiti svakom studentu ponaosob, kao finansiranje samih studija tako i za ostale troškove sa kojima se studenti susreću. Svakako će se ova stipendija odraziti na naš dalji uspjeh“, naglasila je Golijaninova.

Student pete godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Marko Jugović kao dugogodišnji stipendista opštine Pale, rekao je da je su stipendije kako finansijska, tako i moralna podrška studentima.

„Smatram da je, pored toga, što je ona nama finansisjki i moralni podsrek u jednu ruku i obaveza da se mi nakon naših studija vratimo u našu opštinu i pomognemo i razvitku i boljitku opštine Pale“, naglasio je Jugović.

Filter 2019