Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /latinica

Otežan i usporen saobraćaj preko Romanije, Rogoja i Han Pogleda

Izvor: AMS RS

Zbog ugaženog snijega i poledice saobraćaj se odvija otežano i usporeno na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, Foča-Gacko preko prevoja Čemerno, Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Mrkonjić Grad-Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar, Kola-Stričići-Čađavica i Šipovo-Strojice.

Zbog sniježnih smetova, neprohodan je regionalni put Ulog –Klanci, preko prevoja Morine. U nižim predjelima saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, dok je zbog niskih temperatura moguć nailazak na poledicu, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na oprezniju i sporiju vožnju, posebno na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, gdje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen. Vozačima savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno. 

Filter 2019