Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Od danas nije potrebna zimska oprema

Izvor: Srna

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je da se saobraćaj u Srpskoj i Federaciji BiH /FBIH/ odvija nesmetano i da danas prestaje zakonska obaveza posjedovanja i korištenja zimske opreme.

Zastoji ili kraće obustave mogu se očekivati na dionicama na kojima se izvode radovi.

Zbog opasnosti od odrona i klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila prolaze otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno obustavljen.

Klizište je obustavilo saobraćaj na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dok se otežano prolazi na putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, te dionicom Ukrina-Vijaka, a u toku su radovi na dijelu puta od Tedin Hana do Križa na granici sa FBiH.

U FBiH radovi se izvode u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim časovima, od 23.00 do 4.30, saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila iznad 7,5 tona /sa izuzetkom autobusa/ usmjeravaju na alternativne pravce.

Kada je riječ o graničnim prelazima, gužve jutros nema, a na prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice od 7.00 do 19.00 časova.

Filter 2019