Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Na Palama počela masovna imunizacija starijih od 65 godina, prijavljeno 1.386 lica

Izvor: Paljanske novosti

Imunizacijom korisnika Doma za starija lica ”Natura” iz Pala, danas je započela masovna vakcinacija građana strijih od 65 godina.
Direktor paljanskog Doma zdravlja Ivan Šarac rekao je za ”Paljanske novosti” da se proces imunizacije odvija u skladu sa republičkim akcionim planom vakcinacije, te pozvao građane da se vakcinišu u što većoj mjeri.

”Prvenstveno, želim da istaknem da je naš tim za vakcinaciju edukovan za proces imunizacije protiv virusa korona. U skladu sa planom, izvršili smo imunizaciju prijavljenih zdravstvenih radnika Doma zdravlja `Pale`, zatim smo danas vakcinisali korisnike Doma za starija lica, a sada slijede građani stariji od 65 godina. Do sada je sve odrađeno profesionalno, bez problema i ja sam zaista zadovoljan. Naravno, mi nastavljamo  sa ovim aktivnostima, imamo određeni broj vakcina na raspolaganju. Ovom prilikom želim da  pozovem sve naše građane, pogotovo one koji imaju 65 godina i više, da se prijave našem Domu zdravlja i našim timovima porodične medicine. Pozivam i ostale koji to nisu uradili da to urade,  jer jedini način da izađemo iz svega ovoga jeste masovna  imunizacija”, naveo je Šarac.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Pale Boško Jugović izrazio je zadovoljstvo odvijanjem procesa vakcinacije, te istakao da je cilj izvršiti što masovniju imunizaciju stanovništva.

”Stručna služba građanima stoji na raspolaganju, za Dom zdravlja nabavili rashladni uređaj koji može da očuva vakcine na duži period. Ovom prilikom apelujem na građane da se odazovu procesu imunizacije u što većoj mjeri. Svi moramo dati maksimum do sebe, razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo, biti tolerantni jedni prema drugima, uvažavati jedne druge i nema dileme da ćemo iz ovoga izaći kao pobjednici”, naveo je Jugović.

Vršilac dužnosti direktora Doma za starija lica ”Natura” Bojan Marković rekao je da je danas vakcinisano 40 korisnika i sedam zaposlenih ove ustanove, te dodao da je trenutna epidemiološka situacija u Domu stabilna.

”Neposredno prije vakcinacije, stručni tim Doma zdravlja provjerio je zdravstveno stanje korisnika, koji su vakcinisani Fajzerovom vakcinom. Trenutna epidemiološka situacija u Domu je stabilna, što znači da nemamo zaraženih korisnika. Dezinfekcija svih prostorija vrši se redovno, a posjete su još uvijek strogo zabranjene. Postupamo u skladu sa svim mjerama i preporukama koje nalaže Institut za javno zdravsto Republike Srpske”, naveo je Marković.

Podsjećamo, prvi kontingent vakcina u Dom zdravlja ”Pale” stigao je 18. marta, kada je vakcinisano 15 radnika ove zdravstvene ustanove, dok su se njih 10 vakcinisali u Srbiji.


Filter 2019