Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Konstitutivna sjednica Skupštine grada (VIDEO)

Autor: FILTER/M.K.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo odbornici novog saziva izabrali su skupštinsko rukovodstvo, zamjenika gradonačelnika i vršioce dužnosti načelnika odjeljenja Grada Istočno Sarajevo.

Nakon što je 31 odbornik položio zakletvu, na prijedlog 16 odbornika pristupilo se izboru predsjednika Skupštine grada. Brako Koroman, kadar SNSD-a Pale, izabran je za predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo. Koroman trenutno obavlja funkciju pomoćnika direktora za IT sektor u JU ZZZ RS.

Zoran Trapara iz Ujedinjene Srpske iz Istočne Ilidže izabran je za potpredsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Na prijedlog gradonačelnika Ljubiše Ćosića, odbornici su za zamjenika gradonačelnika izabrali Slobodana Amovića iz Sokoca. Amović je kadar DEMOS-a, trenutno zaposlen kao nastavnik matematike i fizike.

Za v.d. sekretara je izabran diplomirani pravnik Mladen Maletić, kadar SNSD-a iz Istočnog Starog Grada.

Na konstitutivnoj sjednici su imenovani novi v.d. načelnika gradskih odjeljenja. Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Marina Mičić iz Istočnog Novog Sarajeva. Za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu izabran je Nikola Vujičić iz Istočne Ilidže. Novi v.d. načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove je Ratko Đurović iz Sokoca. Novi v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je Ljiljana Lizdek iz Pala. Za v.d. načelnika Odjeljenja za prostrno uređenje, saobraćaj i stambeno-komunalne poslove je Obrad Kovač.

Filter 2019