Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Javni poziv za korištenje sredstava za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje

Izvor: Opština Istočna Ilidža

Opština Istočna Ilidža raspisuje Javni poziv za unapređenje poljoprivredne proizvodnje za 2021. godinu.

Pravo za dobijanje nepovratnih sredstava imaju:

  • fizička lica sa prebivalištem na opštini Istočna Ilidža koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom na opštini Istočna Ilidža.

Svi zainteresovani korisnici moraju da blagovremeno podnesu prijavu i ispune uslove iz Plana podsticaja što se utvrđuje zapisnikom Komisije. Javni poziv se odnosi na sljedeće:

  1. Nabavka sjetvenog i sadnog materijala za poljoprivredne proizvođače sa teritorije Opštine Istočna Ilidža (dodjela će se vršiti putem Poljoprivredne zadruge).
  • za plastenik od 50m2 (30 kom. paradajza, 60 kom. papirike i 10 kom. krastavaca + 3 kg vodotopivog hraniva- kristaloni);
  • za plastenik od 100m2 (60 kom. paradajza, 120 kom. papirike i 20 kom. krastavaca + 3 kg vodotopivog hraniva- kristaloni);
  • Sjemenski paketi za sadnju na otovrenom (25 kg krompira, 3 kg luka, grašak, boranija, pasulj, mrkva, salata, špinat, peršun, cvekla, i 25 kg mineralnog đubriva (NPK).

Uz prijavu za podsticaje priložiti:

  • CIPS-ova prijava podnosioca zahtjeva;
  • Dokaz o vlasništvu zemljišta ili ugovor o zakupu zemljišta;

            (ako zemljište nije na podnosiocu zahtjeva već na nekom od ostalih članova domaćinstva potrebno je priložiti kućnu listu o zajedničkom domaćinstvu);

  • Dokaz o izmirenim poreskim obavezama za 2020. godinu (porez na nepokretnosti – kopija uplatnice).
  • Za poljoprivredne proizvođače – članovi porodica poginulih boraca, RVI,  demobilisani boraci  VRS, civilne žrtve rata, socijalno ugrožene kategorije, nezaposlena lica (dokaz o istom).

Obrazci za prijavu se mogu naći na web stranici Opštine Istočna Ilidža www.istocnailidza.net, ili u šalter sali Opštine.

Prilikom dodjele podsticajnih sredstava pod jednakim uslovima prednost će imati poljoprivredni proizvođači – članovi porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca VRS, civilne žrtve rata i korisnici koji se prijavljuju prvi put za podsticaj.

Ako se planirana sredstva ne budu jednako trošila, sredstva će se prelivati po potrebi i na taj način  racionalno iskorištavati.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti na protokol Opštine ili putem pošte na sljedeću adresu:

Opština Istočna Ilidža

Vojvode Radomira Putnika broj 2

71123 Istočno Sarajevo

Sa naznakom „Za javni poziv“

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Javni poziv ostaje otvoren do 16.04.2021. godine,  a biće objavljen na Web stranici Opštine i oglasnoj tabli Opštine.

Napomena: U slučaju velikog broja zainteresovanih korisnika planirana sredstva po korisniku mogu biti manja od navedenih u Planu, a sve u cilju realizovanja svih primljenih zahtjeva. Pravo na podsticaj neće imati oni poljoprivredni proizvođači koji imaju neizmirenih obaveza prema opštini Istočna Ilidža.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 057/316-026.

Filter 2019