Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Odluka o kratkoročnom kreditnom zaduženju

Izvor: Srna

Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je na današnjoj sjednici odluku o zaduživanju opštine u iznosu od 250.000 KM za održavanje tekuće likvidnosti.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da opština, zbog epidemije virusa korona i slabog priliva sredstava u budžet opštine, a prije svega slabog priliva neporeskih prihoda u budžet za održavanje tekuće likvidnosti, uzima kredit u iznosu od 250.000 KM koji će do kraja ove godine biti uredno servisiran.

Božović je istakao da su na današnjoj sjednici usvojeni izvještaji o radu nekoliko organizacija koje su od interesa za opštinu Istočna Ilidža, prije svega Boračke organizacije, Omladinskog savjeta, kao i Doma zdravlja Istočno Sarajevo za 2020. godinu.

Božović je naglasio da su, uvažavajući specifičnost Doma zdravlja Istočno Sarajevo koji ima oko 24.000 registrovanih pacijenata i veliki broj pacijenata koji dolaze iz Kantona Sarajevo, i pandemiju virusa korona, a na sugestiju novog rukovodstva Doma zdravlja, usvojili zaključak kojim se zadužuju načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, koje su suosnivači ove zdravstvene ustanove, da obave razgovor sa resornim ministarstvom kako bi se finansijski pomogla ova zdravstvena ustanova.

“Obavićemo dodatne sastanke sa resornim ministarstvom, predočiti specifičnosti prostora na kome živimo i specifičnosti Doma zdravlja koji je formiran odlukama opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža kako bi dobili nešto povoljniji položaj za Dom zdravlja prilikom potpisivanja budućih ugovora sa Fondom zdravstvenog osiguranja”, rekao je on.

Božović je podsjetio da su obje opštine nekoliko puta u posljednjih par mjeseci bile prinuđene da reaguju i finansijski pomognu ovu zdravstvenu ustanovu, bez obzira što Dom zdravlja ima potpisan ugovor o finansiranju sa Fondom zdravstvenog osiguranja.

On je naglasio da je prije dvije godine za Dom zdravlja nabavljeno sanitetsko vozilo, a u toku su pregovori za nabavku još jednog

“Dom zdravlja Istočno Sarajevo zaslužuje bolji tretman i status u Republici Srpskoj jer je broj pacijenata koji opslužuje mnogo veći od onog što je registrovano za sistem porodične medicine”, istakao je Božović.

Božović je rekao da su danas izvršena i imenovanja vršilaca dužnosti načelnika odeljenja i sekretara, kao i skupštinskih komisija čime je završeno konstituisanje Skupštine opštine Istočna Ilidža.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili Nacrt urbanističkog plana u pogledu saobraćaja, a pokrenuta je procedura izmjene regulacionog plana na području Dobrinje.

Filter 2019