Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Zeljković: Epidemiološka situacija u Srpskoj u fazi stabilizacije

Izvor: Srna

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je tokom posjete bijeljinskoj bolnici da je epidemiološka situacija u Srpskoj u fazi stabilizacije i da to može pružiti šansu da proces vakcinacije bude što brži i uz što veći obuhvat građana.

-Proces vakcinacije se nastavlja i cilj nam je da za što kraće vrijeme obuhvatimo što veći broj građana i da odziv i kada dođemo u treću fazu bude isti kao sadašnji odziv starijih od 65 godina kojim smo vrlo zadovoljni – rekao je Zeljković.

On je naveo da se u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj nastavlja vakcinacija protiv virusa korona i da se očekuje stizanje dodatnih količina vakcina.

-Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i sredstvima koja su obezbijeđena, Bolnica u Bijeljini i sve ostale bolnice u Srpskoj koje vrše pi-si-ar testiranje i dalje će pružati dijagnostiku na utvrđivanju prisustva virusa korona – najavio je Zeljković.

Nažalost, kako je naveo, virus u svijetu nije usporio svoje djelovanje u određenim zemljama i one predstavljaju osnov za zabrinutost za naredni period.

-Borba protiv virusa korona i dalje traje i mi ćemo ovaj rat sigurno da dobijemo, ali uz odgovorno ponašanje svih nas – ocijenio je Zeljković.

Prema njegovim riječima, ta borba mora biti na principu solidarnosti u smislu poštovanja epidemioloških mjera koje su usmjerene na pojedinca, kao što je nošenje zaštitnih maski i fizička distanca, pojačana lična higijena i dezinfekcija, ali i mjere koje su usmjerene na zajednicu.

Filter 2019