Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Zajednički do boljih poslovnih ideja

Izvor: Grad Istočno Sarajevo

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovaro je danas u prostorijama Gradske uprave sa predstavnicima Područne privredne komore Istočno Sarajevo i opštinskih  odjeljenja za privredu o zajedničkim aktivnostima, te mogućnostima jedinstvenog djelovanja  lokalnih zajednica kad je riječ o podršci privrednim subjektima i poboljšanju uslova za njihovo poslovanje.

Tokom sastanka konstatovano je da je neophodno ostvariti bolju komunikaciju među svim subjektima koji se bave privrednim djelatnostima i omogućiti njihovo poslovno povezivanje.

Gradonačelnik Ćosić najavio je da će svim opštinama ponuditi da udruže sredstva planirana za podsticaj privredi, kako bi bili stvoreni uslovi za realizaciju značajnijih poslovnih ideja, koje će omogućiti zapošljavanje većeg broja radnika. 

Ćosić je rekao da područje grada Istočno Sarajevo ima veliki potencijal za razvoj privrede, a da je zadatak lokalnih zajednica da olakšaju poslovanje postojećih  privrednih subjekata i, u okviru svojih nadležnosti, omoguće stvaranje novih poslovnih prilika. Istakao je da  će Gradska uprava,u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom, biti na usluzi preduzetnicima sa područja grada kad je riječ o tehničkoj, ali i svakoj drugoj vrsti podrške.

Predstavnici Područne privredne komore Istočno Sarajevo, na čiju inicijativu je održan današnji  sastanak, istakli su potrebu bolje saradnje sa lokalnim zajednicama u oblastima u kojima je moguće zajednički djelovati, te ostvarivanje bolje komunikacije među svim subjektima na području grada  koji se bave privrednom aktivnosti.

Na današnjem sastanku dogovoreno je održavanje redovnih, tematskih sastanaka kojima bi prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica i različitih privrednih djelatnosti. Prvi tematski sastanak, koji će biti održan 23. aprila, biće posvećen komunalnoj infrastrukturi  sa akcentom na zagrijavanje stambenih prostora i energetskoj efikasnosti.

Današnjem sastanku prisustvovali su načelnik opštine Pale Boško Jugović i direktor Gradske razvojne agencije Mladenka Pandurević.

Filter 2019