Fri. May 14, 2021
ћирилица /latinica

DEMOS: Hitno rekonstruisati puteve Pale-Podgrab i Podgrab-Vrhprača

Autor: FILTER/V.Č.

Na 3. redovnoj sjednici Skupštine opštine Pale verifikovani su mandati novim odbornicima DEMOS-a Ivanu Jugoviću i Bojanu Vukoviću.

Jugović i Vuković su postali odbornici nakon što su mandate vratili Aco Stanišić i Srđan Butulija.

Klub odbornika DEMOS-a danas je uputio zahtjev načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću da se u što skorijem roku uputi dopis Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske i JP “Putevi Republike Srpske” kojim se traži hitno održavanje sastanka u vezi problema vezanih za rekonstrukciju udarnih rupa na magistralnim putevima Pale – Podgrab i Podgrab – Vrhprača.

“Ove dionice magistralnih puteva se trenutno nalaze u jako lošem stanju, te je uz otežan saobraćaj ugrožena i bezbjednost učesnika u saobraćaju”, navodi se u zahtjevu i dodaje da je neophodno preduzeti aktivnosti i o ishodu obavijesti do naredne redovne sjednice Skupštine opštine Pale.

Klub odbornika DEMOS-a je, takođe, uputio zahtjev predsjedniku Skupštine opštine Pale Damjanu Škipini. Iz DEMOS-a traže da se dostavi Odluka Skupštine opštine Pale usvojena u prethodnom sazivu ovog tijela, a koja se odnosi na prodaju više od 7 000 m2 zemljišta u vlasništvu opštine Pale Olimpijskom centru “Jahorina”, kao i kopiju kupoprodajnog ugovora sklopljenog između opštine Pale i OC “Jahorina” po ovom predmetu.

Filter 2019