Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Višković: Vlada će nastaviti da pomaže poslovne subjekte

Izvor: Srna

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada svojim mjerama nastaviti da pomaže poslovne subjekte kojima je onemogućen rad u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Višković je tokom sastanka u Banja Luci sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske rekao da je prije nekoliko dana Narodna skupština Srpske, na prijedlog Vlade, donijela Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

– Izmjenama navedenog zakona, poslovnoj zajednici je omogućeno da svoje poreske obaveze po svim osnovama iz prošle godine umjesto do kraja marta, izmire do kraja juna. Ukoliko i do tada ne izmire dug, zakon daje i mogućnost beskamatnog reprograma duga – istakao je Višković.

Višković je podsjetio i da sva lica koja su ostala bez zaposlenja, a prijavljena su Zavodu za zapošljavanje Srpske, redovno primaju zakonom propisanu novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Na sastanku sa direktorom Zanatsko-preduzetničke komore Jovanom Bratićem i predsjednikom Lazom Šešićem razgovarano je o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji i posljedicama koje ostavlja na rad poslovnih subjekata iz ove oblasti.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević.

Filter 2019