Thu. May 13, 2021
ћирилица /latinica

Vasiljević: Situacija i dalje nestabilna, uprkos znakovima poboljšanja

Izvor: Srna

Epidemiološka situacija na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo pokazuje određene znakove poboljšanja, mada je i dalje nestabilna, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

On je naveo da se dnevno u kovid ambulantu, koja radi u dvije smjene, radi kontrole javi od 40 do 50 pacijenata, te da u posljednje vrijeme nije zabilježeno mnogo težih slučajeva.

“Dnevno jedna do dvije osobe odu u Bolnicu Srbija na pregled”, naveo je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, trenutno je 41 aktivan slučaj, što je znatno manje nego prije 10 do 15 dana kada je ta brojka dosezala i do 116.

“Imamo vjerovatnih slučajeva više od 40 i to je znatno smanjeno jer je bilo više od 100. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 641 osoba i to pokazuje znakove poboljšanja kada je riječ o brojkama, jer smo imali više od 900 osoba pod zdravstvenim nadzorom”, naveo je Vasiljević.

On je najavio da će sutra osobe starije od 65 godina biti revakcinisane “sputnjik ve” vakcinom, za šta je obezbijeđeno 50 doza.

“To su osobe koje su prije tri sedmice bile vakcinisane prvom dozom, a revakcinacija počinje u 9:00 časova u prostorijama Matične biblioteke Kulturnog centra”, napomenuo je Vasiljević.

On je rekao da za sada nema informacije kada će doći nova pošiljka vakcina da bi bio nastavljen proces imunizacije.

“Spiskove osoba sa više od 65 godina imamo i ažuriramo ih, a apelujemo da se ostali građani javljaju timovima porodične medicine da bi bili planirani za imunizaciju. Čim dođu sljedeće doze vakcina mi ćemo ići prema prioritetnim grupama da nastavimo sa imunizacijom, o čemu će naši građani biti blagovremeno obaviješteni”, rekao je Vasiljević.

Filter 2019