Sat. May 15, 2021
ћирилица /latinica

Andrea, Jovana, Marija i Nika predstavljaju Pale na „Ritmu Evrope“

Autor: FILTER/D.L.

Andrea Pandurević, Jovana Gligorić i Marija Ninković predstavljaju vokalni dio, dok je za plesni dio izabrana Nika Dimić. Djeca će pjevati na njemačkom jeziku, a pjesma koju će izvesti predstavnici opštine Pale nosi naziv „Glorious”.

Izvršni direktor Omladinskog muzičkog programa „Ritam Evrope“ David Makević istakao je da je sa teritorije opštine Pale odbarano četvoro učesnika koji će učestvovati na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“. On je dodao da će u narednom periodu biti organizovane vokalne i ritmičke probe, a televizijski prenos je planiran za mjesec septembar 2021. godine.
„Opština Pale je ušla u 15 gradova i opština koje za cilj imaju podsticanje mladih talenata. U tom periodu koji je iza nas je urađena i selekcija dece, sa cele teritorije je odabrani četvoro dece koji će predstavljati svoju opštinu i svoju lokalnu samoupravu u našem televizijskom formatu. Projekat je potpuno besplatan za svoje stanovništvo, tačnije za odabranu deci i njihove roditelje”, rekao je Makević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio se organizatorima projekta „Ritam Evrope“, poželio sreću predstavnicima opštine Pale na takmičenju, te dodao da će oni imati kako moralnu, tako i finansijsku pomoć opštine.

„Činjenica da smo među 15 gradova koje u ovom trenutku učestvuju u projektu dovoljno govori o senzibilitetu lokalne zajednice i mene kao načelnika i čitave opštinske uprave koja nije imala dilemu da podrži projekat. Želim im mnogo uspjeha“, rekao je Jugović.

Finalno takmičenje „Ritam Evrope“ biće održano u direktnom televizijskom prenosu na RTRS-u, koja je i medijski pokrovitelj festivala.

Filter 2019