Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić objavio dokumentaciju o nabavci termalnih kamera (FOTO)

Izvor: FILTER

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, objavio je dokumentaciju u vezi sa nabavkom termalnih kamera za zdravstvene ustanove u Istočnom Sarajevu.

Oglasio se, kaže, nakon netačnih navoda koje je objavio narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani gospodine Vukanoviću,

Obraćam Vam se povodom Vašeg teksta od 21.03.2021. godine pod naslovom “Čestiti Ljubiša Ćosić i pljačka termalnim kamerama”, koji ste objavili na Vašem internet portalu www.nebojsavukanovic.info. Prije nego što pokrenem tužbu za klevetu protiv Vas u nastojanju da zaštitim sebe od potpuno neistinitih tvrdnji koje me na bezočan, površan i neistinit način vrijeđaju kao čovjeka, dužni ste da objavite ovaj demanti.

Naime, izgleda da Vama nije poznato, a možda i svjesno izbjegavate činjenicu da su navedene termalne kamere nabavljene putem provedenih postupaka javnih nabavki u vremenu kada nisam bio gradonačelnik Istočnog Sarajeva, odnosno prije 04.02.2021. godine, kada sam zvanično preuzeo dužnost. U vrijeme nabavke navedenih kamera, koje su plaćene novcem iz kreditnog zaduženja Grada Istočno Sarajevo, dužnost gradonačelnika je obavljao čovjek koji je dio političke koalicije koju i Vi predstavljate.

Poštovani, o tome Vam u prilogu dostavljam svu potrebnu dokumentaciju kao dokaz, a da li je bilo zloupotreba, odnosno da li su kamere plaćene više nego što je stvarna tržišna vrijednost, nastojaću da provjerim kroz zakonom predviđene procedure. Ipak, jedno je sigurno – dok se ne utvrde činjenice nikoga neću napadati, niti nečiji obraz kaljati, kao što ste Vi bezuspješno pokušali da uradite meni.

Ono što je dodirna tačka Gradske uprave Istočno Sarajevo na čijem sam čelu od 04.02.2021. godine i navedenih kamera jeste naša odluka da ih u ovom teškom vremenu pandemije virusa korona isporučimo zdravstvenim ustanovima kojima su bile namijenjene kako bi im barem jednim dijelom olakšali njihov težak posao.

“Čestiti” gospodine Vukanoviću, Vaša objava o meni je samo pokazala i ogolila pravu istinu o Vama i Vašem djelovanju koje se, čini mi se, svodi na iznošenje lažnih informacija, poluinformacija i dezinformacija, kao i medijsko linčovanja gotovo svih nosilaca javnih funkcija u Republici Srpskoj u pokušaju da se domognete pozicije vlasti na narednim izborima. To je Vaš put, Vi ste ga izabrali i nije moje da Vas sa njega odvraćam, ali jeste da demantujem neistine i to ću uvijek činiti.

U prilogu Vam dostavljam svu dokumentaciju koja se odnosi na nabavke termalnih kamera i molim Vas da je, s ciljem istinitog i objektivnog informisanja javnosti, zajedno sa ovim demantijem objavite na vašem portalu.

S poštovanjem,
Ljubiša Ćosić

Filter 2019