Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Ćosić: Bogić Bogićević sramota za srpski narod

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da mu je žao što je Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva, jer je prvi potez koji je planirao da uradi bio da odustane od saradnje sa čovjekom koji je izdao svoj narod.

“On je izdao zemlju u kojoj je bilo mira i Srbi su tu mogli da budu. Srbi su bili narod koji nikoga nije ometao. Da je bio gradonačelnik Sarajeva nikada ne bih sarađivao sa njim. Žao mi je što neću biti u prilici da mu kažem da nikada neće sarađivati sa nama, Srbima, jer je on sramota za srpski narod”, izjavio je Ćosić Srni povodom odluke Bogićevića da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva.

Bogićević je pismom predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću povukao ime iz izborne trke za gradonačelnika Sarajeva.

Bogićević obavještava Nikšića o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, a svemu je prethodila današnja sjednica Gradskog vijeća.

“Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”, istakao je Bogićević.

On je dodao da ne želi da se međustranačaki odnosi narušavaju zbog njega i da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada BiH. Posebno zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivicom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati”, zaključio je Bogićević u pismu upućenom Nikšiću, prenosi “Dnevni avaz”.

Filter 2019