Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /latinica

Šešlija: Dnevni priliv pacijenata na kovid odjeljenje sve veći

Autor: FILTER/M.K.

Na kovid odjeljenju Bolnice “Srbija” trenutno je 47 pacijenata, od kojih je pet na kovid intenzivnoj njezi. Direktor bolnice Nebojša Šešlija, u izjavi za Filter, kaže da su svi hospitalizovani u težem stanju, sa obostranim upalama pluća.

“U kovid odjenjenju imamo 50 mjesta, a na intenzivnoj njezi 13. Stanje posljednjih dana i broj pacijanata koji trebaju bolničko liječenje već stvaraju potrebu širenja kapaciteta za smještaj”, kaže Šešlija.

Dodaje da su u stalnom kontaktu sa bolnicom u Foči koja je, uz Bolnicu “Srbija”, najbliža za smještaj pacijenata iz ove regije. Posljednje informacije koje imaju od jutros govore da je i tamo povećan broj hospitalizovanih i da su bolnički kapaciteti značajno popunjeni.

“Apelovao bih na stanovnike naše regije da svi zajedno povedemo malo više računa i zaista poštujemo sve propisane mjere. Ogroman je pritisak na naše kovid odjeljenje i razmatramo da dva bolnička odjeljenja pretvorimo u kovid kako bismo bili u prilici da prihvatimo pacijente”, navodi Šešlija.

Filter 2019