Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Šešlija: Broj teže oboljelih sve veći

Autor: FILTER/M.K.

Na kovid odjeljenju Bolnice “Srbija” trenutno je 57 pacijenata. Osam oboljelih smješteno je u kovid intenzivnu njegu. Tri pacijenta su na respiratoru.

Najveći broj hospitalizovanih ima tešku kliničku sliku kaže u izjavi za Filter Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija”.

“Apelujem na sugrađane da poštuju mjere, da nose maske i izbjegavaju veća okupljanja. Stanje se komplikuje i sada je potrebno da ostanemo disciplinovani”, kaže Šešlija.

On dodaje da je potrebno da se svi pozabavimo rješavanjem problema kako bi se zaustavilo naglo povećanje broja oboljelih. Tek tada će zdravstveni radnici biti u mogućnosti da pomognu svim pacijentima jer je sada na njima ogroman teret, navodi Šešlija.

“Vjerujem da će se uključiti i opštine i grad kako bismo adekvatno odgovorili na mjere koje će biti na snazi u Kantonu Sarajevo tokom vikenda. Potrebno je spriječiti veća okupljanja i zaustaviti ovako naglo širenje virusa”, izjavio je Šešlija.

On je potvrdio da danas počinje popunjavanje proširenih kapaciteta kovid odjeljenja. Podsjećamo, zbog nedostatka mjesta na kovid odjeljenju u Bolnici “Srbija” je prije nekoliko dana počelo “odvajanje” dva odjeljenja (ORL i plućnog). Od danas će se i na ta odjeljenja smještati oboljeli od korona virusa.

Filter 2019