Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /latinica

Hoće li učenici OŠ “Sveti Sava” u utorak nazad u klupe?

Autor: FILTER/M.K.

Nakon što je u OŠ “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu, zbog pogoršane epidemiološke situacije, 25. februara privremeno obustavljen nastavni proces, na snazi je onlajn model odvijanja nastave.

Iako je bilo planirano da se nastava u školi obustavi do 09. marta, da li će učenici nazad u klupe znaće se tek u ponedjeljak.

Danijela Mrda, direktor OŠ “Sveti Sava” podsjeća da je, kada su odlučili da pređu na onlajn nastavu, 10 nastavnika bilo pozitivno na virus korona. Tada je, dodaje, organizacija nastave u školi bila gotovo nemoguća.

„Uočili smo da se javlja povećan broj učenika sa informacijama da su im roditelji pozitivni, pa čak i učenici što ranije nije bio slučaj. Zato smo odlučili da je vrijeme da presiječemo, kako bismo iskoristili tih 10 dana i onemogućili širenje zaraze u školi“, kaže Mrda.

Odlučeno je da se 1 100 učenika, koliko ih pohađa ovu školu, do 09. marta ne vraća u klupe. Nastavu trenutno prate onlajn, a da li će u učionice od utorka, još se ne zna, kaže Mrda.

„Vidjećemo u ponedjeljak. Održaćemo sjednicu sa načelnikom i predstavnicima svih službi koje se brinu o zaštiti zdravlja. Kada skeniramo stanje donijećemo odluku kako i šta dalje“, zaključuje Mrda.

Filter 2019