Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Formiran Inicijativni odbor za prevazilaženje nestatutaranog rada rukovodstva BO Pale

Izvor: FILTER

U Palama je 16. marta 2021. godine konstituisan Inicijativni odbor za prevazilaženje nestatutaranog rada rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale, navodi se u saopštenju pomenutog odbora koje je upućeno medijima.

Inicijativni odbor ima 10 članova i sastavljen je od boraca, RVI, članova porodica poginulih boraca sa Pala, i sa teritorija sarajevskih opština koje su tokom rata bile pod kontrolom VRS.

Cilj formiranja Odbora je, stoji u saopštenju, da se djelovanje odvija u skladu sa Statutom i vraćanja digniteta Boračkoj organizaciji Pale, koji je narušen u prethodnom periodu.

“Naše nezadovoljstvo nije usmjereno potiv nijednog pojedinca ili grupe, već isključivo protiv načina rada, i naročito protiv načina izbora organa upravljanja Boračke organizacije Pale. Mi smo usvojili premisu: ”Boračka organizacija je svetinja”. Ovo iz razloga što želimo da čuvamo dignitet Boračke organizacije, a ne želimo ni na koji način da probleme u Boračkoj organizaciji rješavamo mimo institucija”, navedeno je u saopštenju Inicijativnog odbora koje potpisuje Radosav Živković.

Takođe, javnosti je upućeno i saopštenje povodom, kako je navedeno, medijskih nastupa BO Pale.

“Dana 25. marta 2021. godine održana je vandredna sjednica Predsjedništva Boračke organizacije opštine Pale, koju su predstavnici rukovodstva iskoristili za obraćanje medijima. Tom prilikom javnosti su prezentovane informacije i paušalne ocjene koje ne odgovaraju istini”, navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestaturanog rada rukovodstva Boračke organizacije Pale.

“Ovakvom reakcijom rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale pokušava da skrene pažnju javnosti sa važnog pitanja: Zašto Boračka organizacija Pale nema članova? Osim najužeg rukovodstva koje je izabrano nelegalno. Inicijativni odbor za prevazilaženje nestaturanog rada rukovodstva Boračke organizacije opštine Pale poslao je dana 18. marta 2021. godine Informaciju kojom je obavijestio Boračku organizaciju Pale da je dana 16. marta 2021. godine konstituisan Inicijativni odbor koji ima 10 članova i sastavljen je od boraca, RVI, članova porodica poginulih boraca sa Pala, i sa teritorija sarajevskih opština koje su tokom rata bile pod kontrolom VRS. Rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale nije uvažilo naš prijedlog da probleme rješavamo ”u svom dvorištu”. Bespotrebnim i neprimjerenim izlaskom u javnost su sebe pokušali napraviti žrtvama, služeći se otrcanim frazama o navodnim ”zlonamjernim upadima” i ”politički motivisanoj i instruisanoj priči sa klasičnim političkim inžinjeringom”… Mi smo imali najbolju namjeru da nam svima Boračka organizacija ostane svetinja”, stoji u saopštenju.

Iz Inicijativnog odbora poručuju da će javnosti dostaviti na uvid, a članovima Boračke organizacije Pale na znanje, Informaciju o nestaturanom radu rukovodstva Boračke organizacije Pale.

Za narednu sedmicu najavili su obraćanje medijima i tada, kako kažu, namjeravaju pojasniti trenutna dešavanja oko Boračke organizacije Pale, sa akcentom na rad koji je suprotan Statutu, kao i sve posljedice takvog djelovanja.

Filter 2019