Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

U Bolnici “Srbija” prvi put izvedena komplikovana operacija oka

Izvor: RTRS

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu uspješno je obavljena komplikovana operacija oka, odnosno rekonstrukcija šarenica i repozicija vještačke leće. Riječ je o operativnom zahvatu koji je prvi put obavljen u ovoj ustanovi.

I pored otežane situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa, medicinski radnici u Bolnici “Srbija” odgovaraju na zahtjeve svih pacijenata. Izuzetna stručnost još jednom dolazi do izražaja, i to iz pravca oftalmološkog odjeljenja, gdje je prvi put izvedena kompleksna operacija oka.

– Ovo je veoma zahtjevan operativni zahvat koji se inače izvodi u referentnim centrima, Riječ je o mikrohirurgiji, radi se pod mikroskopom, a prvi put je urađena u ovoj ustanovi. Vrlo uspješno je urađen operativni zahvat, pacijent je zadovoljan, a sad ćemo još pratiti njegov oporavak – istakla je načelnica Odjeljenja za oftalmologiju u Bolnici “Srbija” Selma Hašimbegović.

Pacijentu su prethodno objašnjene moguće komlikacije i uz njegovu saglasnost, izveden je operativni zahvat koji je trajao nešto duže od pola sata.

Operativna sala opremljena najmodernijom tehnologijom i medicinskim instrumentima, uz pozitivnu radnu atmosferu, garant su uspješno realizovanih operacija. Problem predstavlja trenutni nedostatak aparata za ultrazvuk koji je osnovni dijagnostički aparat u oftamologiji.

– Kod nas je on, nažalost, u kvaru tako da su pacijenti prinuđeni da odlaze u druge ustanove da realizuju taj pregled, a vrlo nam je bitan – dodala je načelnica.

Pregledi na oftalmološkom odjeljenju u bolnici “Srbija” obavljaju se svakog dana, s tim da se pacijenti moraju prethodno naručiti.

Filter 2019