Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

Ulaganja u razvoj Univerziteta – ulaganja u budućnost

Autor: FILTER/D.L.

Na današnjem sastanku načelnika opštine Pale Boška Jugovića i rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milana Kulića istaknuto je da je neophodno nastaviti ulaganja s ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za studente. To je jedan od najvažnijih uslova za budućnost i ostanak studenata na ovom području, poručuju načelnik i rektor.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je opština Pale ponosna na četiri fakulteta ovoga Univerziteta i kadrove koje školuju, te dodao da će imati nesebičnu podršku Opštine.

„Univerzitet je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu i njene građane, a mi imamo zaista odličnu saradnju sa rektorom i njegovim saradnicima. Opština Pale nastaviće da pruža podršku mladima kako bismo im pružili razlog da ostanu na ovim prostorima, jer Univerzit u Istočnom Sarajevu, sa svim svojim fakultetima i kvalitetnim nastavnim kadrom, pruža kvalitetno obrazovanje i maksimalno znanje iz svih oblasti koje izučavaju“, naglasio je Jugović.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je na današnjem sastanku razgovarano o aktuelnoj situaciji na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. On je dodao da je neophodno uložiti maksimalne napore kako bi se poboljšala upisna politika, te samim tim i povećao broj upisanih studenata na Univerzitet.

„Uslovi studiranja na našem Univerzitetu su, u poslednjih nekoliko godina, jako poboljšani i napredujemo, ali to u svakom slučaju ne smije da nas zavara. Mora se nastaviti sa ulaganjem na Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da obezbijedimo što bolje uslove da nam djeca ne idu u Srbiju da studiraju ili zemlje okruženja, nego da ostanu na dva javna Univerziteta u Republici Srpskoj. Već smo ušli u proceduru pisanja strategije razvoja Univerziteta Istočno Sarajevo za periodu 2021-2025 godina i tu nam je jako važno i mišljenje lokalne zajednice“- dodao je Kulić.

On je istakao da je Univerzitet u Istočnom Sarajevu od strateškog i nacionalnog značaja za ovaj dio Republike Srpske. Dodao je da u ovoj akademskoj godini studira 3.000 studenata i to je jedna trećina od svih studenata koji su upisali u akademskoj 2020/2021. godini.

Filter 2019