Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

SNSD Pale: Osuda prizemnog i neargumentovanog blaćenja nosilaca javnih funkcija

Izvor: Srna

Opštinski odbor SNSD-a Pale najoštrije osuđuje senzacionalističke tekstove u pojedinim medijima, u kojima se, kako je naglašeno, neargumentovano i na najprizemniji način blate i kriminalizuju javne ličnosti i aktivni akteri društveno-političkog života sa ovog područja.

“Nedopustivo je da se na bazi želja političkih oponenata ili neformalnih interesnih grupa, a pod plaštom tobože istraživačkog novinarstva i pozivanjem na “dobro obaviještene izvore” konstruišu ogavne medijske bljuvotine u kojima se pojedinci i nosioci funkcija u našoj lokalnoj zajednici dovode u direktnu vezu sa regionalnim organizovanim kriminalom, u njegovom najbrutalnijem obliku čime se ozbiljno ugrožava njihova lična i bezbjednost njihovih porodica”, ističe se u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora SNSD Pale dodaju da je riječ o pojavi koja postaje sve učestalija i zahtijeva brz i efikasan institucionalni odgovor.

U saopštenju se naglašava da će se kao ključni nosilac opštinske vlasti svim demokratskim sredstvima suprotstaviti pokušajima neutemeljene kriminalizacije pojedinaca koji obavljaju važne funkcije u ovoj lokalnoj zajednici, svjesni da bi nečinjenjem ostavili prostor onima koji bi institucionalnu snagu opštine Pale, njen vidljiv razvoj i brojne uspješne projekte realizovane u saradnji sa Vladom Republike Srpske iz samo sebi znanih razloga željeli da zasjene tabloidnim senzacionalizmom, svojevrsnim rijalitijem i etiketiranjem i satanizovanjem ozbiljnih ljudi iza kojih postoji vidljiv trag o doprinosu u razvoju naše sredine.

“Ovog puta na meti su bili najviši funkcioneri ovdašnjeg odbora DEMOS-a, sutra to može biti neko iz SNSD-a ili neko treći i mi podržavamo naše koalicione partnere u namjeri da stvari istjeraju na čistac. U tom kontekstu ohrabrujemo i sve nadležne institucije da se ozbiljno posvete ovoj pojavi, sprovedu odgovarajuće istražne radnje i utvrde jasne činjenice o svemu, ne ostavljajući bilo kakvu šansu za spekulacije niti mogućnost za dalje ‘trovanje’ javnog prostora”, saopšteno je iz SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora pozivaju sve političke aktere u ovoj lokalnoj zajednici da se okupe oko razvoja ove sredine i svu energiju usmjere na aktivizam i političko djelovanje koje će doprinijeti opštem napretku i kvalitetnijem životu građana najveće istočnosarajevske opštine.

Filter 2019