Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Privode se kraju radovi na izgradnji novog objekta Dječijeg centra „Bubamara“ na Palama

Izvor: Srna

Privode se kraju radovi na izgradnji novog objekta Dječijeg centra „Bubamara“ na Palama ukupne vrijednosti 900.000 KM, kojim će biti proširen kapacitet za još 120 djece, a otvaranje se očekuje krajem aprila, rekla je Srni direktor ovog centra Vanja Jugović.

Ona dodaje da se rade unutrašnji završni radovi na podovima i stolarija, dok su radovi na fasadi ušli u završnu fazu, ali čekaju lijepo vrijeme i odgovarajuću temperaturu.

Jugovićeva kaže da se radi o novom dijelu vrtića površine 550 metara kvadratnih sa velikom multifunkcionalnom salom, u koji će smjestiti pet vaspitnoobrazovnih grupa.

„Zadovoljni smo dinamikom radova izvođača i radnika, s obzirom na to da je izgradnja počela krajem avgusta“, poručuje Jugovićeva i zahvaljuje Vladi Republike Srpske i opštini Pale, koji su uložili sredstva da se izgradi novi objekat vrtića.

Nakon otvaranja, ističe Jugovićeva, moći će da prime mališane koji se nalaze na listi čekanja, a biće otvorena i nova radna mjesta za vaspitno obrazovni, ali i za pomoćni kadar.

Jugovićeva je naglasila da je krajem februara u vrtiću počeo da radi logoped zahvaljujući opštini Pale i načelniku Bošku Jugoviću.

Izvođač radova na izgradnji novog objekta vrtića je paljansko preduzeće „Građenje“.

Filter 2019