Sun. Apr 18, 2021
ћирилица /latinica

Preporuka da se na 15 dana zatvori i OŠ “Jovan Dučić” u Kasindolu

Autor: FILTER/M.K.

U Istočnoj Ilidži danas je održana sjednica opštinskog Štaba za vanredne situacije. Usvojena je preporuka da se, zbog trenutne epidemiološke situacije, u OŠ “Jovan Dučić” u Kasindolu pređe na onlajn način rada.

“Zbog pogoršane epidemiološke situacije imali smo nekoliko zahtjeva od Doma zdravlja i OŠ “Jovan Dučić” i stoga smo danas održali 15. sjednicu opštinskog Štaba za vanredne situacije. Donesena je preporuka da se škola konsultuje sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS i da se od ponedjeljka pređe na onlajn nastavu u trajanju od 15 dana”, potvrdio je Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

Božović, u izjavi za Filter, navodi da se prati situacija i u ostale dvije osnovne i jednoj srednjoj školi u Istočnoj Ilidži. Ukoliko dođe do pogoršanja situacije, preduzeće se mjere koje će spriječiti dalje širenje zaraze, poručuje načelnik Istočne Ilidže.

“Po informacijama koje dobijamo, stanje je nešto lošije u odnosu na period koji je iza nas, sa tendencijom da se broj oboljelih poveća. Sama ova situacija traje skoro godinu dana i sigurno ostavlja posljedice”, kaže Božović.

Dodaje da treba sačekati današnju sjednicu Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, te da će, ukoliko se danas usvoje restriktivnije mjere, one biti provedene i na području opštine Istočna Ilidža.

Kapacitet Doma zdravlja u Istočnom Sarajevu je ograničen, posebno u dijelu koji se tiče radnika u Higijensko-epidemiološkoj službi, navodi Božović.

Stoga je opštinski štab zaključio da je neophodno organizovati sastanak predstavnika opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, kako bi se obezbijedila sredstva za angažovanje dodatnog broja ljudi u pomenutoj službi.

Filter 2019