Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

Preminula Radojka Učur, majka ubijene djevojčice Nataše Učur

Izvor: Srna

Od posljedica zaraze viruskom korona preminula je Radojka Učur, majka djevojčice Nataše Učur, koja je zajedno sa drugaricom Milicom Lalović ubijena 11. marta 1995. godine snajperskim hicima ispaljenim iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom.

Ovu tužnu vijest Srni je potvrdio Radojkin djeverić Dragan Učur.

“Sve je nekako bilo brzo, trajalo je četiri, pet dana. Strina je prije, čini mi se, tri dana primljena u Bolnicu Srbija da bi nam juče javili da je preminula”, ispričao je Dragan Učur.

Radojka će biti sahranjena sutra na grobru u Miljevićima, ali tačan termin još uvijek nije određen.

Djevojčice Milica Lalović i Nataša Učur, simboli stradanja srpske djece na području Srpskog Sarajeva, ubijene su 11. marta prije 24 godine u sarajevskom naselju Grbavica, koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Bezdušne ubice su 11. marta 1995. godine iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom pucale sa zgrade “Lorisa” na tadašnjem Trgu Pere Kosorića, a sada Trgu heroja, na desetogodišnju Milicu i devetogodišnju Natašu koje su se igrale lastiša u Ulici Rave Janković, ispred zgrade na broju 59.

Za taj zločin, kao i u mnogim drugim slučajevima ubistava srpske djece na području Srpskog Sarajeva i Sarajeva, niko nikada nije odgovarao.

U znak sjećanja na Milicu i Natašu i 120 ubijene djece na području Srpskog Sarajeva u dvorištu Osnovne škole “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu otkriven je spomenik, a 11. mart se obilježava kao Dan sjećanja na stradalu djecu Srpskog Sarajeva

Filter 2019