Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Počelo postavljanje kutija za pomoć Snježani Granić

Izvor: FILTER/BN

U ugostiteljskim objektima, frizerskim salonima i prodavnicama počelo je postavljanje kutija za pomoć Snežani Granić.

Naša sugrađanka godinu i po dana, tri puta sedmično, odlazi na dijalizu. Ova bolna terapija pričinjava joj sve veće muke i jedina nada za život joj je transplatacija bubrega.

Za operaciju je Snežani potrebno više od 120.000 KM.

Prvu transplataciju bubrega pedesetogodišnja Snežana Granić imala je u 26. godini. Bubreg čiji je donor bila njena majka krajem 2019. godine počeo je da otkazuje, pa je Snežana od tada ponovo vezana za aparate za dijalizu.

Jedinu nadu za novi život ove žene predstavlja nova transplatacija bubrega u Bjelorusiji.

– Voljela bih to da uradim , da opet mogu da živim nekim normalnim životom – rekla je Snežana te dodaje da bi joj bilo lakše bez dijalize jer živi sama.

Problemi sa bubrezima, dijalize i dosta lijekova koje pije Snežani su uzrokovali pojavu drugih bolesti, pa je njena bitka za život time dodatno otežana.

– Imala sam operaciju očiju, vještački izazvana katarakta oba oka, pa onda histeroktomija, 4-5 fistula, ustvari tri fistule i jedan grafit da bi mogla da vršim dijalizu – rekla je Snežana za BN televiziju i dodaje da više nema mjesta na rukama za novu fistulu.

Snežana je nakon smrti supruga prije pet godina ostala sama, pa nakon dijalize o njoj nema ko da brine što joj više otežava muke kojih ima mnogo, a koje bi transplatacijom izbjegla.

Kao penzioner invalid, Snežana nije u mogućnosti da obezbijedi preko 120 hiljada KM koliko joj je potrebno za transplataciju bubrega u Minsku u Bjelorusiji. Jedina nada za nju su ljudi dobre volje koji će da joj pomognu u prikupljanju novca za operaciju.

Za kompletan proces transplatacije u Bjelorusiji potrebno je od šest mjeseci do godinu dana ukoliko već imate obezbijeđen novac. Snežana, nažalost, novca nema, ali na pretek ima volje i ljubavi prema životu.

Pomoći možete tako što ćete ubaciti novac u kutije koje se već od danas postavljaju u brojne objekte u našem gradu ili uplatom na račun broj
551-480-25211920-22, sa naznakom “Za liječenje Snježane Granić”.

Filter 2019