Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Nika, Andrea, Jovana i Marija predstavljaće Pale na “Ritmu Evrope”

Izvor: FILTER/D.L.

Opštinu Pale na dječijem muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“ za 2021. godinu predstavljaće Nika Vasić u plesu i tri ženska vokala Andrea Pandurević, Jovana Gligorić i Marija Ninković.

Na audiciji koja je održana u Kulturnom centru u Palama, bilo deset takmičara dok je četvoro najboljih izabrano za učešće na festivalu.

Jovana Gligorić (15), jedna od predstavnica opštine Pale na muzičkom takmičenju „Ritam Evrope“, istakala je da je pjevanje ono čime se bavi čitav život i da je na audiciju došla da pokaže svoje vokalno umijeće. Iako, po njenim riječima, nije očekivala veliki uspjeh, izabrana je da predstavlja svoju opštinu na takmičenju koje obuhvata 10 različitih zemalja.

„Pjevam od svoje nepune druge godine i muzikom se bavim čitavog života. Pohađam dva odsjeka muzičke škole – klavir i solo pjevanje. Došla sam da pokažem svoje umjeće, ne očekujem veliki uspijeh ali, naravno, potrudiću se da pobijedim. Daću sve od sebe“, rekla nam je Jovana tokom audicije.

Milan Milinković, prošlogodišnji učesnik „Ritma Evrope“ i prvak u plesu, ovogodišnji je član žirija u izboru predstavnika za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“. Pojasnio je da će takmičarima koji prođu dalje biti obezbijeđene probe koje će se sastojati kako iz koreografskog, tako i iz vokalnog dijela.

„Osvojio sam treće mjesto predstavljajući Istočno Sarajevo na prošlogodišnjem takmičenju „Ritam Evrope“. Direktori su prepoznali moj talenat i pozvali su me da bude koreograf ovogodišnjeg takmičenja. Ja ću sa pobjednicima jednom sedmično da vježbti koreografiju, a Miloš će dolaziti da vježbaju vokalni dio”, rekao je Milinković.

Miloš Marković, direktor muzičkog festivala „Ritam Evrope“, ali i jedan od članova žirija vokalnog dijela, naglasio je da se ova vrsta takmičenja realizuje drugi put u Republici Srpskoj, te da izbor uključuje predstavnike iz 14 opština i gradova. On je dodao da u Republici Srpskoj ima mnogo talentovane omladine i da je ovo idealna prilika da mladi ostvare svoje ambicije.

„Samim tim što „Ritam Evrope“ obuhvata 14 opština i gradova u Republici Srpskoj, značajno je da mještani svake lokalne zajednice prepoznaju talente. Prošle godine je pandemija virusa korona uticala na organizaciju i na centralni događaj, pa su pjesme bile ekranizovane i emitovane uživo, a ove godine se nadamo da ćemo moći prenos realizovati iz Lopara, opštine koja je prošle godine trijumfovala“, rekao je Marković.

„Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenje u Srpskoj, namijenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, talentovanim za pjevanje i ples.

Filter 2019