Fri. Apr 23, 2021
ћирилица /latinica

Na proljeće počinje snimanje filma “Djeca Kozare”

Izvor: RTRS

Reditelj Lordan Zafranović predstaviće danas u Banjaluci filmski projekat “Djeca Kozare”.

Predstavljanje projekta zakazano je za 12.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor, a zbog epidemiološke situacije organizovano je samo za predstavnike medija.

Miroslav Mogorović, producent projekta “Djeca Kozare”, rekao je u Jutarnjem programu RTRS-a da je cilj filma da se napravi djelo koje će ostati kao dokument prošlog vremena i opomena da se stradanja nikada više ne ponove.

Mogorović je istakao da rad sa Zafranovićem na ovakvom djelu, predstavlja veliku čast i odgovornost, izrazivši nadu da će film biti dobro primljen kako na našim prostorima, tako i svijetu, jer je riječ o priči iz ugla djeteta koja nosi univerzalnost razumljivu čitavom svijetu.

– Ovo jeste film o borbi dobra i zla. Ono što želimo jeste da pokažemo istinu o stradanju, ali i da kažemo da je dobro pobijedilo zlo na kraju, što i jeste osnov priče – rekao je on.

Mogorović je naveo da snimanje filma počinje na proljeće, a nastavlja se na jesen, jer projekat zahtijeva takav vremenski raspon.

On je izrazio nadu da će među djecom koja će biti angažovana u filmu, a koja će biti autentični predstavnici ovog kraja, “isplivati” buduća velika zvijezda, odnosno, kako je rekao, novi Slavko Štimac. 

Filter 2019