Wed. Apr 21, 2021
ћирилица /latinica

Na probi sa ekipom pozorišne predstave “Sedmi dan”

Autor: FILTER

Pozorišna predstave “Sedmi dan”, nastala po tekstu Gorana Vračara i njegovom istoimenom romanu, premijerno će biti izvedena 15. marta u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu. Režiju i dramatizaciju “Sedmog dana” potpisuje Aleksandar Lazić.

U predstavi igraju Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, dok će Goran Sultanović imati nasnimljeni monolog.
Osim glumaca koje ćemo uskoro vidjeti na sceni Kulturnog centra u Istočnom Sarajevu, značajan doprinos ovom ostvarenju daju brojni saradnici.
Danas vam predstavljamo Draganu Sudžuk i Janu Milenković, koje su zadužene za koreografiju.

Dragana Sudžuk (Vujić) završila je baletsku školu “Lujo Davičo”, potom i Akademiju umetnosti. Iza nje su godine profesionalnog bavljenja igrom, glumom i scenskim pokretom
U izjavi za Filter kaže da glumce dugo poznaje pa joj je i rad na koreografiji od početka bio lakši.
“Nakon nekog vremena ponovo se bavim glumačkim pokretom i to me raduje. Ova drama ima izuzetan energetski potencijal u samom tekstu, tako da, kada je otjelotvorite, prosto je nevjerovatno šta sve i na koji način može proizaći”, kaže Dragana
Dodaje da je vrlo sam zadovoljna dosadašnjim radom, te da već vidi uspješnu premijeru i dalja igranja.
“Ponosna sam na kolege i hvala Goranu Vračaru za odličan tekst.”, rekla je Dragana.

Dragana Sudžuk

Jana Milenković završila je osnovnu i srednju baletsku školu “Lujo Davičo”, odsjek savremena igra. Od 2014. se profesionalno bavi savremenim plesom i performansom na nezavisnoj kulturnoj sceni Srbije. Neke od predstava i projekata u čijoj realizaciji je učestvovala su koje se izdvajaju su “Vrste”; i “Scrape” Jovane Rakić, ,,Hegel i Duga lista prevara” i ,,Afanisis ili o presvlačenju”; grupe “Hajde da”,,Godina bez leta” Stanice servisa za savremeni ples, ,,Doći će Partizani opet” Dušana Murića, kratki plesni inkluzivni film ,,Pogled” Marka Pejovića…
O iskustvu rada na predstavi “Sedmi dan” kaže da kroz fizičko istraživanje i razgovore, pokušaju da nađu novu estetiku u pokretu koja nema prepoznatljiv stil na koji referiše, već autentično upotpunjuje tekst i radnju u svojoj simbolici koju izražavamo kroz tijelo.
“Na probama timski rad omogućava svim akterima, da doprinose realizaciji sa svojim rešenjima i idejama, i samim tim još jednom, kroz iskustvo potvrđujem da je umjetnost u stvaranju velika koliko i njen cilj i krajnji rezultat”, kaže Jana.

Pogledajte kako se ekipa predstave priprema za premijeru u Istočnom Sarajevu.

Jana Milenković sa glumcima
Filter 2019