Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

Nastavljena potraga za nestalim dječakom iz Nevesinja

Izvor: RTRS

Za dječakom Vukašinom Samardžijom iz Nevesinja, čiji je nestanak prijavljen prije dva dana, trenutno traga 300 ljudi.

Potraga je proširena. Od jutros su u potragu uključena dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske, a Republička uprava Civilne zaštite na raspolaganje je stavila i dronove.

– Uz 300 ljudi koji trenutno tragaju za dječakom, uključili smo i najsavremenije dronove Republičke uprave Civilne zaštite. Prednost je što dronovi imaju mogućnost da u svim uslovima prepoznaju obrise i nadamo se da ćemo danas pronaći dječaka – rekao je Milan Novitović, direktor Republičke uprave Civilne zaštite.

U potragu su uključeni policija, pripadnici civilne zaštite, Gorske službe spasavanja, vatrogasci, planinari, lovci, rodbina i građani Nevesinja.

Potraga za dječakom iz Nevesinja traje treći dan, a tokom noći je za za dječakom tragalo 120 spasilaca Gorske službe spasavanja, rekao je Nenad Ikonić iz Republičke uprave Civilne zaštite, koji rukovodi akcijom.

– Niko nije odmarao. Pronašli smo tragove bicikla, ali ne možemo pouzdano reći da se ti tragovi mogu dovesti u vezi sa dječakovim biciklom. Pas koji je sa dječakom bio kada je viđen posljednji put, vratio se kući. Nadamo se da će potraga danas biti završena – kaže Ikonić.

Iz Opštinskog Štaba Civilne zaštite pozvali su ljude spremne da pomognu da dođu od osam do devet časova u Seoski dom u Krekovima gdje će dobiti raspored.

Dječak je visok 130 centimetara, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.


Filter 2019