Sat. Apr 17, 2021
ћирилица /latinica

Mitropilit Hrizostom posjetio Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Opština Istočno Novo Sarajevo

Na inicijativu Njegovog visokopreosveštenstva, Mitropolita Dabrobosanskog, gdina. Hrizostoma, na sjednici Skupštine opštine biće predloženo usvajanje odluke o izmjeni Regulacionog plana, kojim će biti predviđena izgradnja Sabornog hrama Srpske Pravoslavne Crkve na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Tim povodom Mitropolit je danas u pratnji sveštenstva, boravio u posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo, gdje se sastao i razgovarao sa načelnikom opštine Jovanom Katićem.

Načelnik Katić poželio je srdačnu dobrodošlicu mitropolitu i sveštenstvu i izrazio zadovoljstvo njihovom posjetom.

Njegovo visokopreosveštenstvo, Mitropolit Dabrobosanski, gdin. Hrizostom, u pratnji načelnika Katića prošetao je ulicama naše opštine, te obišao – novoizgrađeni Trg „Republike Srbije“, „Park Velikana“, Ulicu Dečanska, buduće vještačko jezero i Gradski park „Gavrilo Princip“. Današnja posjeta bila je prilika da se obiđe i lokacija na kojoj će biti izgrađen budući saborni hram naše crkve.

Takođe, načelnik Katić ovom prilikom upoznao je mitropolita sa projektima, koje Opštinska uprava planira i trenutno realizuje na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019