Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

Manastir Hilandar dodijelio stipendiju Biljani Čekić

Izvor: hilandar.org

Biljani Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživjela lik male Dare iz Jasenovca, danas je, po blagoslovu igumana Svetog manastira Hilandara, Visokoprepodobnog arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

Stipendiju je u prostorijama Zadužbine Hilandara u Beogradu uručio direktor Milivoj Ranđić. U pratnji Biljane bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma Maksa Ćatović.

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare. Ona je svojom potresnom ulogom doprinijela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno djece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili.

Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspješno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću.

Filter 2019