Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Koalicioni odnosi SNSD-Demos stabilni i usmjereni ka zacrtanim ciljevima

Izvor: Srna

Koalicioni odnosi SNSD-a i Demosa stabilni su na republičkom i lokalnom nivou i usmjereni ka sprovođenju zacrtanih ciljeva, zaključeno je danas na sastanku delegacija ove dvije političke partije u Banja Luci.

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je da dvije političke partije imaju najviše usaglašene ciljeve.

– Moramo intenzivno raditi na poboljšanju određenih stvari, kao što je situacija u Šumama Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, neophodno je da saradnja dvije političke partije bude dodatno poboljšana, kao i situacija u društvu.

– Razgovarali smo o situaciji u javnim preduzećima, a postoji problem adekvatne kadrovske politike i liderstva. Bilo je riječi i o ekonomskim odnosima i zajedničkoj borbi protiv pandemije virusa korona koja je načinila značajnu štetu – rekao je Dodik.

On je naglasio da se priprema struktura za saradnju dvije političke partije za opšte izbore u BiH.

– Vjerujemo da zajedničkim nastupom ne bi trebalo da imamo problema na opštim izborima – kaže Dodik.

Čubrilović je naveo da će koalicioni partneri predvođeni SNSD-om za opšte izbore u BiH, koji bi trebalo da budu održani 2022. godine, osmisliti najbolje programe.

On je naveo da SNSD i Demos nemaju različite političke stavove.

– Cilj nam je da svi u Srpskoj budu što zadovoljniji. Želimo da što lakše realizujemo zacrtane programske ciljeve, a Demos ne traži ono što mu u koalicionom odnosu ne pripada – rekao je Čubrilović.

On je napomenuo da se u pojedinim segmentima mora konkretno djelovati, a posebno u javnim preduzećima.

– Moramo otvoriti Republiku Srpsku kao što je bilo od 2006. do 2012. godine kada smo postali mnogo vidljiviji na politčkoj sceni, ali i u ekonomiji – rekao je Čubrilović.


Filter 2019