Mon. Apr 19, 2021
ћирилица /latinica

DNS poziva na ostavke, Katić poručuje:”Nešić misli da je narod slijep”

Izvor: FILTER

Nakon što se sinoć u javnosti pojavio snimak sa privatnog okupljanja, za koji pojedini mediji tvrde da je nastao prije nekoliko dana, pojavile su se brojne reakcije.

Pošto je naveden kao organizator okupljanja, jutros se saopštenjem oglasio Aco Stanišić koji je naveo da je snimak nastao u februaru 2020.

Na snimku se vide i gradonačelnik Istočnog Sarajeva, te načelnici Pala i Istočnog Novog Sarajeva.

Upravo oni su bili razlog da se oglase i iz OO DNS-a Istočno Novo Sarajevo. U saopštenju su tražili smjenu Ćosića, Jugovića i Katića.

“I dok se građani i ugostitelji drastično kažnjavaju zbog kršenja mjera Kriznog štaba, oni koji bi prvi, za primjer ostalima trebalo da ih poštuju, ponašaju se bahato i prolaze nekažnjeno”, kaže se u saopštenju.

Javno se oglasio Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, koji je naveo da su snimci nastali mnogo ranije.

“Od iznošenja laži, neistina i podmetanja jedino gore je kada onaj, koji je sinonim bahatosti, neodgovornosti, kršenja svih moralnih i društvenih normi, misli da je narod slijep, gluv i neinteligentan, te da su društvene mreže i piskaranje po istim poseban svijet, gdje ljudi ne vide činjenice. Predrag Nešić, osoba koja vrhunac bahatosti pokazuje šutiranjem novca na porodičnoj proslavi, koja trotoar svakodnevno smatra ličnim parking mjestom, osoba koja po sarajevskim ugostiteljskim objektima u vrijeme mjera, na koje podsjeća, plaća cehove od više hiljada maraka – nije osoba koja smije sebi dopustiti da poziva bilo koga na odgovornost ili dodjeljuje epitete bahatosti, još manje da govori o moralu i poštenju!”, naveo je Katić na svojoj fejsbuk stranici.

On je pozvao Predraga Nešića da se u narednom periodu, kako je naveo, pozabavi i obračuna sa svakim vidom njegove bahatosti i neodgovornosti.

“Njegovim djelima – prijetnjama fizičkim obračunima novinarima, zastrašivanjima, neurednim gradilištima, uništenim javnim površinama oko istih, parkiranim voznim parkom na nepredviđenim mjestima i svim drugim vidovima pljuvanja po narodu, ovoj lokalnoj zajednici i svakom pojedincu, će se nadležni organi baviti, za šta ću lično podnositi prijave kada god uočim kršenja propisa, počevši od danas”, napisao je Katić.

Na kraju je dodao da on iza svakog svog djela, poteza, ponašanja i riječi stoji čvrsto i odgovorno.

“Zbog toga ovim putem poručujem imenovanom da neću podnijeti ostavku i da ću i dalje, još odlučnije i snažnije raditi za narod i u interesu naroda, štiteći ih od onih kojima su puna usta poštenja dok šutiraju iznose koji bi mogli nahraniti pola lokalne zajednice koju pokušavaju zavarati svojim piskaranjima.
Ako ikada dođe do realne situacije koja će iziskivati moju ostavku, odgovorno tvrdim da ću je podnijeti bez pogovora sam, a ne na inicijative onih koji svojim ponašanjem i djelovanjem ne zaslužuju da obnašaju niti jednu javnu funkciju, niti da drže moralne pridike”, napisao je Katić.

On je priložio i molbu koju je uputio Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019