Mon. Apr 12, 2021
ћирилица /latinica

Dešavanja u objektima OC “Jahorina” zaslužuju reakciju nadležnih organa

Izvor: FILTER

Saopštenje za javnost OO DEMOS-a Pale prenosimo u cjelosti.

“Opštinski odbor Demokratskog saveza – DEMOS Pale najoštrije osuđuje postupke uprave Olimpijskog centra “Jahorina”, koja je u objektu kojim gazduje organizovala proslavu uz muziku uživo, čime su prekršene mjere i preporuke Republičkog štaba za vanredne situacije koje su donesene zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srpskoj.

Prema snimcima koji su se pojavili u javnosti vidljivo je da je u subotu, 6. marta 2021. godine, u objektu kojim gazduje Olimpijski centar, a koji pri tome nema ni građevinsku ni upotrebnu dozvolu, organizovana zabava koja kako po brojnosti i nepridržavanju preporuka koje se odnose na nošenje maski i održavanja distance, tako i po muzici uživo nije u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je samo dva dana prije toga pooštrio mjere zbog naglog rasta broja oboljelih i hospitalizovanih lica.

U prilog tome koliko o mjerama Štaba brinu u Olimpijskom centru najbolje govori prisustvo predsjednika Nadzornog odbora Nedeljka Eleka spornoj zabavi. Elek bi, kao i ostali članovi rukovodstva i uprave Olimpijskog centra, morao biti primjer uzornog ponašanja i nekoga ko brine za sve posjetioce centra i njihovo zdravlje, a ne neko ko svojim postupcima podržava upravo suprotno od toga.

Uz pomenutu zabavu, javnost Pala i Istočnog Sarajeva već danima ima informacije o tome da su u objektima Olimpijskog centra u proteklom periodu organizovane privatne zabave na kojima su gostovale poznate regionalne zvijezde poput Jelene Rozge i OK benda, a koje su, takođe, ogranizovane suprotno svim odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ovakvo ponašanje zaslužuje svaku osudu, ne samo od sudionika u političkim procesima i javnom životu, već i reakciju nadležnih organa u čijoj je nadležnosti postupanje po ovim prekršajima.

Svjesni smo da je krajnje iluzorno pozivati na moralnu odgovornost otuđene centre moći koji upravljaju Jahorinom, a koji su prvom prilikom osvetu za neudovoljavanje njihovim zahtjevima pokušali riješiti preko naše djece ukidajući im data prava, ali očekujemo da barem pred institucijama odgovaraju za ugrožavanje zdravlja našeg stanovništva, jer je svaka ta zabava moguće žarište u sredinama u koje se gosti Olimpijskog centra nakon tih zabava upute.”

Filter 2019