Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Danijela Mrda novi direktor Arhiva BiH

Autor: FILTER/M.K.

U Arhivu BiH danas je obavljena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg i novog direktora.

Danijela Mrda je dužnost preuzela od Saše Klepića, dosadašnjeg direktora Arhiva.

“Želja mi je da Arhiv Bosne i Hercegovine nastavi putem razvoja i ostane lider arhivske službe u BiH. Urađen je veliki posao koji smo zacrtali na početku mandata, a to je restauracija skladišnog prostora i depoa, čime je vrijedna arhivska građa zaštićena od propadanja za duži period. Posla u Arhivu uvijek ima i siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti u pozitivnom smjeru” naglasio je Klepić.

Danijela Mrda je izrazila zadovoljstvo što dolazi na čelo institucije koja joj je bliska po ličnom profesionalnom interesu i u kojoj rade ljudi koji vole svoj posao, navedeno je na zvaničnoj veb stranici Arhiva BiH.

“Svi smo jedan stručan tim i zajedničkim zalaganjem rukovodstva i zaposlenih ne očekujem da će biti nerješivih problema u godinama koje su pred nama”, istakla je Mrda.

Savjet ministara BiH 17. marta imenovao je Danijelu Mrdu za direktora, a Šimuna Novakovića i Fuada Ohranovića za zamjenike direktora Arhiva Bosne i Hercegovine. Oni su izabrani kao najbolje rangirani kandidati nakon završene procedure javnog konkursa u skladu sa mišljenjem Agencije za državnu službu BiH.

Mrda je, do preuzimanja dužnosti direktora Arhiva BiH, bila direktor OŠ “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije.

Bila je narodni poslanik u prethodnom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.

Filter 2019