Thu. Apr 22, 2021
ћирилица /latinica

Građanima zabranjeno korištenje obilježja koja sadrže simbole Policije Srpske

Izvor: Glas Srpske

Građanima je zabranjeno korišćenje vizuelnog identiteta policijske značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obavijestilo je danas javnost da je od sutra na snazi Uredba o dopunama Uredbe o službenoj legitimaciji i policijskoj znački koja zabranjuje fizičkom licu koje nije policijski službenik MUP-a RS posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske.

– Za kršenje ove norme predviđena je novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM – saopšteno je iz MUP-a RS.

Ovom uredbom zabranjena je neovlašćena izrada, promet, posjedovanje ili korišćenje značke, legitimacije, drugog obilježja ili oznake koji sadrže elemente vizuelnog identiteta značke ili legitimacije MUP-a Srpske.

Za kršenje navedene norme predviđena je novčana kazna za pravno lice od 2.000 do 5.000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu, te za preduzetnika i fizičko lice novčana kazna od 1.000 do 3.000 KM.

Filter 2019